sobota 19. října 2013

Marcipán


Ingredience
  • mandle 100g
  • med, agáve sirup - lžíce ( 21g)
  • kakao (karob - svatojásnký chléb)
  • vanilková příchuť (vanilkový ovocný cukr)

Mandle spaříme horkou vodu a oloupeme - není nutné. Můžete nechat slupku, marcipán ale bude více hořký než sladký, to však lze přesladit medem.
Necháme mandle uschnout na teplém radiátoru nebo v susičce - troubě. Uschlé mandle následně rozdrtíme v kávomlýnku na jemnou moučku. Přidáme med, nebo agáve sirup spolu s vanilkovou příchutí a mícháme.
Tip: Lepší je to hnětat v rukou.

Hotový marcipán pak můžeme tvarovat na kuličky, oválky, které následně obalíme v kakau (marcipánové brambory). Nebo můžeme marcipán nechat v celku jako jednu velkou bramboru, kterou obalte v kakau a při servírování krájejte na plátky.

Uschovávejte v chladném místě (nejlépe lednice).