Ingredience
- dýně Hokaido
- celer
- mrkev
- zázvor, oregano, tymián, majoránka
- kurkuma, paprika sladká (pálivá), chilli
- cibule
- česnek
- kuřecí vývar (zeleninový)
- brambor
Po změknutí dýni, což bývá na středním plameni asi 20 minut, dýni rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Přidáme kořenovou zeleninu a najemno nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Necháme chvíli povařit. A znovu rozmixujeme.
Podle vlastního uvážení přidávejte vodu, pokud chcete mít polévku spíše hustčí nastrouhejte do ní ještě brambor.
Pro dochucení můžete použít zázvor, chilli, pepř. Pro vůni je dobré servírovat s majoránkou, oregánem nebo tymiánem - tyhle bylinky ale přidejte až do hotové polévky, nebo až při servírování, zachováte tak jejich vůni a nasládlou chuť. Pro barvu je možné přidat kurkumu, která dá polévce krémový vzhled a dodá polévce sladší chuť, nebo sladkou papriku.