pondělí 21. října 2013

Jemná brokolicová čína po indicku


Tato varianta číny mi jako čínovému maniaku zcela vyhovuje co se zdravé varianty týče.
Je to recept velmi jednoduchý a hlavně rychlý.

Ingredience

  • brokolice 300g
  • mrkev 200g
  • cibule 2 střední
  • česnek 4 stroužky
  • provensálské koření
  • koření na čínu
  • sojová omáčka
Mrkev a brokolici spolu s cibulí a česnekem si nakrájíme na jemné malé kousky. Brokolici a mrkev dáme podusit na pár minut na pánev. Mezitím dáme na druhou pánvičku lehce podusit cibuli a česnek, počkáme až se nám voda trochu odpaří a polijeme asi dvěma lžičkami sojové omáčky.
Až se vám bude cibulka pomalu přilepovat na teflonovou pánvičku je pravý čas ji stáhnout a přidat k brokolici a mrkvi. 

A je hotovo! 



K tomuto jednoduchému obědu jsem si ještě připravila rajčatový dip s hořčicí.
Na dip je potřeba: 1 menší rajče, sušené datle 2, sušené rajče 1, hořčice, oregano
Všechny ingredience jsem smíchala a rozmixovala ve food procesoru.