úterý 22. října 2013

Celerové kostky na kmíně





Ingredience
  • celer 1 střední
  • cibule, česnek
  • brambor 1 střední
  • oregano, kurkuma, zázvor
  • kmín
Celer oloupeme, a nakrájíme na menší kostičky. Připravíme si cibuli, kterou rozpůlíme a nakrájíme na jemné plátky. Spolu s naplátky nakrájeným česnekem, smícháme v míse kurkumou a zázvorem (možno zakápnout kapkou lněného oleje, nebo vodou pro lepší míchání). Obarvenou a ochucenou cibuli s česnekem následně opražíme na teflonové pánvi - můžete prvně trochu podusit, aby byla cibule měkčí. 
Celer vhodíme do vroucí vody a necháme povařit do změknutí. 
Brambor za syrova nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k cibuli. Posypeme lehounce kmínem a zalijeme vodou aby se brambor podusil. 
Když máme celer hotový, necháme jej okapat a dáme do předem vyhřáté trouby péci na 7-15 minut na 200°. Pouze tak aby zrůžověl. Při poloviční době pečení celer obrátíme, aby se udělala kůrka na obou stranách a posypeme oreganem.

A je hotovo! Přeji dobrou chuť!