Ingredience
- BIO kakaové máslo (já jsem si objednávala od firmy VitalVibe a byla jsem spokojena) 250g / 100% tuk na smažení - výběr nechám na Vás
- kakao (nepražené, BIO nebo můžete také použít karob - jako náhražku kakaa - podle chuti) 100g
- med, ovocný cukr 50g
Čokoládu dejte vychladit do mražáku - postačí pár hodin. Poté skladujte v chladničce.
Použijte fantazii a připravte si čokoládu podle svých chutí.
Pokud máte rádi ORION čokoládu, lze zakoupit kandované ovoce (prodejny Tesco, Kaufland nebo zdravé výživy) a do horké čokolády vmíchat oříšky a kandované ovoce podle vašich představ.
Dobrá je také čokoláda s Goji - kustovnice čínská. Tu lze jen vsypat do horké čokolády, nebo nachystat do formiček a zalít horkou čokoládou.
Stejně dobrá je i čokoláda s rumovými rozinkami. Rozinky dejte do skleněné dózy, přidejte lžičku citronové šťávy a zalijte rumem. Nechte rozinky asi týden - nejlepší doba - nasávat rum a pak vmíchejte do horké čokolády nebo naskládejte do formiček.
Pro příznivce bílé čokolády mám taky variantu - místo kakaa lze použít kokosovou moučku, pokud ale nejste příznivci kokosu lze jej nahradit vanilkovým pudinkem, sojovým mlékem (sušeným).
Pro příznivce mléčné čokolády - stačí přidat několik lžiček sušeného sojového mléka, nebo sušeného kravského mléka.
Dobrou chuť!